Интериорни Врати

Несъмнено жълтото е навсякъде. Съзнателно или не то ни въздейства по строго определен начин, за който малцина си дават сметка. Като цяло топлите цветове създават усещани за уют, а светлите цветове отдалечават и правят помещенията да изглеждат по големи. Следователно ако търсите едновременно оптическо увеличение на дадена стая и искате да създадете чувсто за уют в нея ... то жълтото е вашия цвят. Асоциира се с: слънце, топлина, енергия, творчество.


направи си сам цвят в интериораВ кои помещения е най-добра употребата на жълтия цвят : кухни, трапезарии, офиси занимаващи се с творческа дейност, както и за всички стаи със северно изложение.
Интересно явление се получава при съчетаването на няколко нюанса на жълтия цвят при витражи или стъклени повърхности, където се получава илюзия за златна повърхност.


направи си сам цвят в интериораБананово жълто в интериорния дизайн - дарява чувство на свобода и изисканост в дома. Вдъхновява обитателя за придобиване на богатство и съприкосновение с красотата.


Бъдете внимателни с използването на жълтото. Някои по силни нюанси могат да увеличат чувствеността, да причинят дискомфорт и дори да доведе до емоционални разтройства.
Ето няколко интересни интериорни решения и съчетания.


направи си сам цвят в интериора

направи си сам цвят в интериора
Тъкани

направи си сам цвят в интериора
направи си сам цвят в интериора Акценти
направи си сам цвят в интериора

направи си сам цвят в интериора

Автор: Петър Лимонов plimonov@gmail.com

2 коментара

Yana on 18 април 2011 г., 6:48  

Жълтото е страхотен цвят :))) наскоро четох някъде за боядисване на хладилник с автоспрей или автобоя - нещо такова - http://markita.net/avtoboi.html
В жълто би било много ефектно, ама се чудя дали ще стане като фабрично


Yana on 18 април 2011 г., 6:49  

автобои