Интериорни Врати

Светещи мебели
Светещи мебели - Маса, Стол и Лампа
Дизайнерът Dirk Wynants от белгийската компания Extremis е авторът на този комплект мебели. Комплектът всъщност е съставен от 3 различни продукта – маса "Corral", столове "Bronco" и лампа "C’upsidedown". Те обаче се съчетават така добре, че се е получила една цялостна конфигурация.
Светещи мебели - Маса, Стол и ЛампаСветещи мебели - Маса, Стол и Лампа
Мебелите са направени от полиетилен и са решени в бяло. Към осветлението обаче се предлагат цветни филтри в няколко различни цвята, които трансформират стандартната бяла светлина и в меки отблясъци на жълтото, синьото или пък розовото. Конфигурацията е и много компактна – когато не се използват, столовете се прибират под масата, където пасват идеално, благодарение на триъгълната си форма. Най-важното предимство на комплекта обаче е фактът, че светлината идва не само от лампата, но и от масата под нея.
Светещи мебели - Маса, Стол и Лампа


"Corral" е с височина едва 60 см. и събира под плота си общо 7 стола "Bronco". Тъй като столовете не притежават собствен източник на светлина, те се осветявам именно от светлината на масата. Самите столове са изключително ергономични и удобни, тъй като за модел авторите са използвали формата на седлото. Освен всичко останало, в предната част на всеки стол има каишка, с помощта на която към него може да се прикрепят различни предмети, включително бутилка с някаква напитка, списание или пък плюшена играчка. Лампата "C’upsidedown" пък представлява обърнат на обратно модел на масата в комплекта – тя е със същата форма и включва същия светлинен източник и цветни филтри като нея. Комплектът изглежда особено ефектен в затъмнено помещение, където той е единственият източник на светлина, създавайки неповторимо усещане за уют и интимност.

Светещи мебели - Маса, Стол и Лампа