Интериорни Врати

Светещи тапети - интериорен дизайн


Забравете за скучното осветление и за остарелите методи на декорация на стените – те само заемат излишно място, и рано или късно омръзват. Холандският дизайнер Jonas Samson предлага нещо съвсем различно от това, което сте виждали досега. Светещите тапети са резултат от съчетанието между съвременните технологии и класическия дизайн. Вместо триизмерни предмети, при тях се използват двуизмерни, но резултатът е далеч по-внушителен.
Светещи тапети - интериорен дизайн

Докато е "изключен", тапетът изглежда като съвсем обикновено покритие върху стената. Веднъж включен обаче, върху него започват да се появяват светлинни фигури, превръщайки го в произведение на изкуството. Едновременно с това обаче, тапетът се превръща и в нестандартен източник на осветление, което потребителят може да трансформира спрямо желанието и настроението си.

Светещи тапети - интериорен дизайн
Размерите на светещия тапет са 240 см. на 360 см. Източникът на светлина при него е базиран на изключително модерната напоследък технология LED, която използва т.н. светодиоди, които са "запечатани" в самия тапет. В сравнение с познатото ни класическо осветление, светодиодите използват много малко електроенергия за захранването си, като по този начин спестяват средства и щадят околната среда.
Рубрика: Архитектура и Интериорен Дизайн