Интериорни Врати

Интериорният дизайн направи си сам
Интериорният дизайн е може би най-честата форма на изява на естетически усет на средностатистическия човек. У всеки от нас живее един неоткрит дизайнер, очаквайки да се изяви в подходящ момент в търсене на нашата представа за домашен уют. Това съчетава в себе си обобщение на начина, по който изглежда нашият дом, на функционалността му и на общото усещане, което създава у другите. Според много мнения, интериорният дизайн е процес, при който се свързваме с други хора и със заобикалящия свят докато създаваме собственото си жилищно пространство. Можем да се фокусираме върху удобството, стила или артистичността, както и върху всяко нещо, което е значима част от самите нас.

Ето няколко прости стъпки, с помощта на които можем да определим нашия интериорен стил и как да го претворим в нашето жилище:

1. Отървете се от излишното

Осеян ли е вашият дом с дреболии, малки непотребни предмети и сувенири, които само събират прах? Или неусетно сте се превърнали във вещоман, събиращ предмети в количества, които просто нямате физическата възможност да използване в ежедневието? Тези предмети (обикновено подарени или
купени защото са били на изгодна цена) с години заемат ценно жизнено пространство, без да ни служат ефективно. Мястото, което те заемат в дома ни можем да отделим на предмети, които наистина изразяват нашата индивидуалност и стил! Например, представете си колко място можете да освободите, ако се отървете от вестниците, списанията и брошурите, които никога вече няма да прегледате, но сте запазили заради някоя хубава статия или координати. Създайте си стриктно правило - ако не ползвате нещо в рамките на една година, сигурно няма да го ползвате никога повече. Сами ще се убедите, че е така.

Сред задачите ви трябва да присъства периодичното преглеждане на вашите вещи и разчистването им. За някои от тях вече дори не подозирате че съществуват, защото те от години обитават някой шкаф. Има и неща, които ви заобикалят, които не ползвате, които виждате всеки ден около себе си, но дори не забелязвате, защото сте свикнали да живеете с тях. При борбата за пространство
в домовете ни тези неща просто нямат място там! Ако ви трябва допълнителна мотивация помислете колко струва един квадратен метър от вашето жилище и колко глупаво би било да по запълвате с неща, които дори не ползвате.

Интериорният дизайн направи си сам

Идея: Огледайте се във всяка стая и помислете кои са предметите, за които не сте сигурни, че ползвате редовно. Залепете на всеки предмет малка бележка с датата. Ако в рамките на една година сте ползвали вещта, тя има място във вашия дом. Ако не сте имали нужда от нея - мястото и не е там.

2. Открийте своя стил
Изградете си ясна визия как искате да изглежда вашето жилище. Имайте предвид характера и интересите на всички членове на вашето семейство, бъдете практични и креативни, не приемайте нищо за даденост. Основата, върху който трябва да започнете да градите вашия дом е удобството. Върху него може да моделирате всички ваши виждания и идеи. Бъдете максимално конкретни, понякога интериорът на една стая се изгражда на основата на малка възглавничка, която ви е грабнала на разпродажба. Събирайте статии, снимки, координати на магазини, търсете сайтове за интериор, обзавеждане и ремонти. Изобщо, намерете тещо, което да ви вдъхнови!

3. Питайте
Не се страхувайте да поискате помощ или чуждо мнение. Потърсете идеи от всичко, което ви заобикаля, помолете за съвет приятел с усет към детайла или специалист строител. Попитайте колега откъде е купил новото си обзавеждане. Друг вид помощ е да помолите група приятели да помогнат при боядисването на жилището срещу почерпка или услуга от ваша страна. Дали въпросът е на каква височина да закачите картините или как се лепят плочки, приятелите и специалистите са за това - да
ви дадат идеи и да ви подпомогнат в решението.

4. Доверете се на своя усет
В основата на предизвикателството интериор е да вярвате, че можете да се справите. Не се осланяйте на модернистични съвети по лъскавите списания, защото в края на краищата вие ще живеете в жилището си и трябва то да е направено по вашия вкус, да има функционалност каквато на вас ви е удобна и да харесва именно на вас. Опитайте се да разглеждате възможно най-много източници с идеи за интериор и обзавеждане, опознайте нещата които ви харесват, изградете своя стил и си отблежете всичко, което ви харесва и искате да имате в дома си. Аранжирайте го по свой начин. Ще отнеме известно време да решите какво наистина искате да постигнете в жилището си, но след като идеята се избистри и придобие реален образ най-трудното вече е свършено.

` говори за вас, да показва отражението на вашите идеи и чувство за домашен уют. Това е мястото, където вие и вашето семейство ще релаксирате и ще се наслаждавате на хубавите моменти от живота.