Интериорни Врати

И така след като сте направили тавана от гипскартон или просто сте го шпакловали идва ред на первазите, които дооформят тавана и му дават завършен вид и най вече скриват неравностите от една страна и подравняват тапетите от друга.
Та ето основните въпроси които си зададох и отговорите според мен.
Въпрос1: От къде да си ги купя.
Отговор1: Няма значение, най - добре, където са на промоция. Аз си ги купих от Домко за 1.15 лв. - 2 линейни метра. Същите в МОСЮ БРИКОЛАЖ бяха с 15ст. по скъпи.
Въпрос2: Колко линейни метра ми трябват.
Отговор2: Таваните са правоъгълници, така че се смятат лесно, за всяко парче над 1 линеен метър купувайте цяла пръчка(2м).
Въпрос3: С какво да ги залепим.
Отговор3: След доста опити установих, че первазите се залепват добре само с акрилно силиконово лепило което е за стиропор. Ще попитате, защо не със санитарен силикон, ами защото кадето и да мацнете с него, отгоре не се лови латекс и практически е невъзможно да замажете добре снадките. Така че задължително акрилен силикон. Но само не купувайте какъвто и да е акрилен силикон защото той стяга за 4-5 часа - едвали ще можете да задържите первазите натиснати толкова време. Вижте снимка на силикона, който използвах - струваше 4.50 лв. за опаковка в Домко и беше на промоция (обичам промоциите). За целия апартамент ми отидоха 5 опаковки DECOFIT.
Въпрос4: Как да отрежа первазите точно под 45 градуса така че да не си личат снадките.
Отговор4: Има много устройства за рязане под 45 градуса(виж във форума), но за любители които ще монтират первази само веднъж предлагам една приставка която ми струваше 80 стотинки (с риск майсторите да ме "оплюят").
още..

ИНТЕРИОР
Хол
Спалня
Детска Стая
Кухня
Коридор
Баня

НАПРАВИ САМ
Бар в хола
Смяна на ел.табло
Kухненски шкафoве
Как да си направим камина
Как да си направим камина II
Монтиране на вградено казанчеСБЪДНАТИ МЕЧТИ
Вижте най-оригиналните архитектурни решения, реконструкции и преустройства на малки апартаменти и къщи, невероятен стил и уникални идеи.

ПРЕУСТРОЙСТВО
Ако искате вашето жилище да стане по функционално, по нестандартно, ако искате да намалите броя на вратите за сметка на пространството. Въобще ако искате идеи за вашето жилище. Тази рубрика "Пеустройство" е за вас. Ние разчупваме шаблона на правите ъгли и играем с обемите.

ЕЛЕКТРОТЕХНИКА
Електротехниката е широко навлязла във всеки дом. Не бихме могли да си представим и един ден без ток. Добре е човек да знае на какъв принцип работят него вите ел. уреди, колко ток харчат и т.н.

ГИПСКАРТОН
Както българския гипсофазер, така и вносния са идеалните материали за бързо изграждане на преградни стени, декориране и изолация. Те са подходящи както за разделяне на голямо жилищно помещение или офис на по - малки но функционални помещения така и за изграждане на бани и тоалетни. При това тези стени имат подобрена шумо и топлоизолация (заради минералната ватата в тях).

ЦВЕТОЗНАНИЕ
Цветовете, съзнателно или не, отразяват нещо много лично. То е проява на личността, която събира като във фокус интелектуалната, емоционалната и физическата нагласа, включително неприемането или предпочитането на дадена обстановка.

1 коментара

vasil Vasilev on 7 ноември 2012 г., 15:45  

от къде мога да си купя приставката за рязане под 45 градуса и ако можеш да ми дадеш линк към други подобни шаблони за рязане на первази на 45 градуса аз не намерих нищо във форума

10х